Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

urbancommunitygardens.wordpress.com

Четвер, 30 серпня 2012, 14:25

Менше, ніж половина дітей Львівщини забезпечена місцями у дитячих садочках

Лише 45% дітей у Львівські області забезпечені місцями удитячих садочках, за цим показником Львіщина займає останнє місце в Україні

Про це сьогодні, 30 серпня, на розширеній нараді освітян Львівщини за участю керівників Львівської облради та Львівської ОДА повідомив начальник головного управління освіти та науки Львівської ОДА Михайло Брегін.

Державна цільова програма, за словами Брегіна, передбачає забезпечення 75% дітей області дитячими садочками, однак через “низький старт” Львівщина поки що відстає у її виконанні.

Він розповів, що цього року у Львівській області відкриється 50 закладів дошкільного виховання, а з державного бюджету було виділено 4 мільйони гривень субвенцій.

Одна з найважливіших проблем у розвитку мережі дитячих садочків, за словами Брегіна, полягає у тому, що вони фінансуються з бюджетів сільських селищних рад і це призводить до урізання фінансування.

“Ми маємо прикрий випадок у місті  Старий Самбір, коли призначені на дитячий садочок кошти були використані на утримання апарату міської ради. Через суди зараз це питання відновлюється”, – повідомив Брегін.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.