Оля Вишня,  31 серпня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Перший вікенд вересня і осені. Літо позаду, але попереду ще досить подій та заходів з літнім настроєм. Львів красивий завжди, тут завжди незабутньо можна провести вікенд.

Музичні варіанти

З музичними варіантами у Львові немає проблем. Щовихідних тут можна знайти концерт на будь-який смак. До прикладу, у суботу та неділю любителі класичної музики можуть відвідати концерти органної музики у Музеї історії релігії, який розпочнеться о 15.00.

Під час вихідних лірична музика звучатиме у Будинку органної музики, тут протягом двох днів відбудуться концерти. У неділю у Львові виступить Марічка Бурмака. У Хмільному домі Роберта Домса одна з найцікавіших українських співачок виконає під акомпанемент гітари свої пісні, які вона написала протягом 20 років.

Якщо ви любите джаз, то у арт-кав'ярні «Квартира 35» завжди знайдете улюблену музику. Зокрема цієї неділі там виступатиме міжнародний джазовий проект «Polar Expedition».

Варіанти на кіно

«Гавана, я люблю тебе»

У Львові все ще в прокаті чудова іспаномовна антологія про 7 днів у столиці Куби від 7-ми різних режисерів зі світовими іменами. Продовжуючи тренд, створений збірками «Париж, я люблю тебе» і «Нью-Йорк, я люблю тебе», цей кіноколаж відтворює для глядачів загадковий та самобутній образ Гавани, однієї з найгарніших острівних столиць світу.

Сеанси: Кінотеатр «Кінопалац», поч. 21.30

«Третій зайвий»

Давній друг Джона, головного героя стрічки, – Тед, плюшевий ведмідь. Вони разом з дитинства. І хоча Джон виріс, має хорошу работу і закоханий у красуню Лорі, але ведмедик Тед застряг у часах студенстських тусовок і не відпускає друга.

Сеанси: 22:30 Кінотеатр «Планета Кіно» (ТРЦ «King Cross Leopolis»), 17:10 Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22)

Мистецькі варіанти

Цими вихідними у Львові триває одна з найбільших мистецьких події в Україні – бієнале Тиждень Актуального Мистецтва.
Тому знавцям та любителям сучасного мистецтва буде на що подивитись. До Львова завітають відомі не лише в Україні, а й світі митці, будуть представлені інсталяції, об'єкти, відео, медіа, перфоманси, виставки, лекції, дискусії та майстер-класи.

Кураторами цьогорічного бієнале є Володимир Кауфман (Україна), Тамар Рабан (Ізраїль), Януш Балдиґа (Польща).
На «Тижні» можна буде побачити кілька десятків авторських та кураторських проектів, в яких задіяні митці із України, Польщі, Литви, Франції, Великобританії, Ірландії, Ізраїлю, Канади та США.

Також буде можливість познайомитись з творчістю «класиків сучасного мистецтва» (Кшиштоф Беднарский, Антон Соломуха, Тіберій Сільваші, Анатоль Степаненко) та поспілкуватися з ними на зустрічах, лекціях чи майстер-класах.

Авторські проекти представлять знані митці Олекса Фурдіяк, Данііл Ґалкін, Сергій Петлюк, Ярослав Першко, Яцек Яґельський, а також представники молодого покоління Богдан Шумилович, Юрій Коваль, Тарас Котляр,Олег Перковський, Денис Струк, Володимир Стецькович та ін.

Театральні вікенди

Львівські театри поступово розпочинають нові сезони. У суботу Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С.Крушельницької запрошує на оперу «Набукко», а к неділю о півдні тут можна буде переглянути оперу «Наталка Полтавка», а вже ввечері – оперу «Севільський цирульник».

А от Львівський академічний театр імені Леся Курбаса покаже у суботу виставу «Хвала Еросу», а у неділю – драматичну поему «Апокрифи».

Гарного початку осені, позитивних вражень від літа і завжди незабутніх вікендів!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.