Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

zolochiv.net

П'ятниця, 31 серпня 2012, 14:14

Громадськість Розділля просить Левка Лук’яненка відмовитися від підтримки «тушки» Батенко

Представники громадськості Нового Роздолу звернулися з відкритим листом до Героя України, голови УРП «Собор» Левка Лук’яненка з проханням відмовити  у підтримці кандидату в народні депутати у 123, Перемишлянському в.о. Тарасові Батенко.

 

 Лист надруковано у газеті «Розділля» № 33 за 31 серпня.  

Подаємо його повнотекстово: 

Лист небайдужих до Героя України Левка Лук’яненка

"Шановний Левку Григоровичу!

Знову наступив дуже хвилюючий час, знову наша Україна сподівається на вірних синів і дочок. Неза­лежність ось-ось і стане бранкою у політичних пе­реділах влади.

Глибоко і щиро, з пова­гою і розумінням згадуємо Ваші заслуги в справі здо­буття волі для рідної землі. Цінуємо Вашу жер­товну працю, що спрямо­вана на розбудову держав­ності України та самовід­даність державним прин­ципам. Але попри повагу та пієтет до Вашої вида­тної особистості, зму­шені звернутися до Вас із щирим проханням пере­глянути свою позицію стосовно підтримки одно­го з кандидатів у депута­ти Верховної Ради Украї­ни.

Дивлячись на зобра­ження біг-бордів, де Ви по­руч з ним, хочеться дума­ти, що це -  два однодумці. А чи це так?

Чи достойна ця людина такої високої до­віри? Відомо, що даний ка­ндидат очолює підприєм­ство, яке знаходиться під опікою одного з найбагатших українських олігар­хів. Напевно, саме його мав на увазі депутат Верхов­ної Ради України, радник Юлії Тимошенко, Міністр палива та енергетики в опозиційному уряді Олесь Гудима, коли у своєму ви­ступі перед виборцями мовив, що на агітаційному плакаті поруч із Вами, ша­новний Левку Григоровичу, мав би позувати саме цей пан  - мільярдер, який хоче мати у Верховній Раді «свого» кандидата.

Та ди­влячись, що цей олігарх ні­коли не виказував свого українського патріотизму, а відзначався лояльніс­тю до чинної влади, то легко припустити, що цей кандидат, потискаючи Вам руку, стає реальним претендентом в «тушки».

Впевнені, що такий шлях оберуть більшість кандидатів-самовисуванців. А яку вже позицію вони займуть у новообраній Верховній Раді, можна лише здогадуватися.

Їхні попередники здали Крим, а тепер ще й українську мову.

Чомусь думається, що під національними вишиванками не зовсім національна душа. Відрікшись від частини рідної землі, сколотивши рідне слов з російським, вони можуть зрадити і Вас. Адже російський  націоналізм у нашему парламенті, як тепер видно усім, при чинній владі не дрімає і прагне нових реваншів проти незалеж­ної України!

Чи варто пояснювати Вам, шановний Левку Гои­горовичу, що людина, яка протягом останніх років встигла побувати членом кількох політичних пар­тій, невідомо чи має тверді політичні переко­нання?

Чи впевнені Ви, що цей кандидат, як підлег­лий олігарха, не виконува­тиме саме його, а не вві­рені та обіцяні народу за­вдання у Верховній Раді?

Ми переконані, що Ви, маючи гіркий багаторіч­ний досвід попередніх ви­борчих кампаній, коли представники проросійських партійно-олігархі­чних кланів блюзнірським чином купуючи священи­ків, депутатів, сільських голів, звичайних вибор­ців, у такий спосіб про­кладаючи дорогу у депу­татство своїх маріоне­ткових представників, засуджуєте такі дії і на цьогорічних виборах. Адже такі дії руйнують суспільну мораль, підри­вають авторитет цер­кви, довіру до інституту впади, а головне, зазіхають на підвалини держа­вності.

І тому ми сподіваємося і, власне, щиро просимо Вас уважно приглянути­ся до цього кандидата. Бо складається вражен­ня, що він, по суті, праг­не будь-якими засобами не дати можливості бути обраним у виборчо­му окрузі узгодженого кандидата в депутати від Об’єднаної опозиції, до якої входять 8 партій, кандидатуру якої ухвали­ла Ваша соратниця, ув'я­знена Юлія Володимирів­на Тимошенко. Та сама Юлія Тимошенко, яку Ви так самовіддано, не шкодуючи ні сил, ні здоро­в'я підтримували на пре­зидентських виборах.

На жаль, тоді президе­нтом став представник Партії Регіонів В. Януко­вич. Невдовзі Юлію Воло­димирівну, як реального лідера демократичної опозиції, реальну загрозу антиукраїнській владі Партії Регіонів за сфаб­рикованим звинувачен­ням ув'язнили, далі влада - пам’ятаймо, з допомо­гою “тушок" - здала в оренду Росії базу військо­во-морського флоту в Криму, останній цинічний антидержавний акт - ух­валення Верховною Ра­дою (і знову - з допомо­гою «тушок»!) антиук­раїнського закону про мову.

Далі, якщо 28 жовт­ня представники Об'єд­наної опозиції не здобу­дуть більшості у Верхо­вній Раді, чергові плани русифікації України, пере­творення її на периферію Російської імперії...

Соромно і гірко.

Але ще жевріє надія, що Ваша і Ваших соратників, зокрема, і Юлїї Тимошенко, справа державотворення не буде потоптана воро­гами України, які зараз рвуться у Верховну Раду. І всі надії покладаються на народний вибір. Якщо де­путатами у Верховну Раду оберемо кандидатів від Об’єднаної опозиції, а не кандидатів, які викори­стовують як агітприман- ку Ваш авторитет, тоді є шанс порятунку Держа­ви.

Тому ще раз просимо Вас, як вірного соратника Юлії Тимошенко, переглянути свою позицію стосовно підтримки одного з канва датів. Сподіваємось на розуміння ситуації, вива жену думку та мудре рі шення сивочолого у країн ця-патріота.

Іван ВОЙЦЕХІВСЬКИИ, Надія КОЗЛОВСЬКА, Галина БАРВІНОК". 

Нагадаємо, Тарас Батенко є директором державної компанії "Магістральні нафтопроводи « Дружба» ПАТ «Укртранснафта». Акціонером останнього (власником 100% акцій) є державне підприємство НАК «Нафтогаз». Натомість компанія находиться в управлінні структур олігарха Ігоря Коломойського. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.