Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

П'ятниця, 31 серпня 2012, 15:32

Влада Львова не хоче і не може вирішити проблеми стихійної торгівлі у Львові - Богдан Хруставчук

Боротьба з вуличною торгівлею у Львові неефективна, адже підприємцям не можуть запропонувати адекватних робочих місць. На цьому наголошує кандидат в народні депутати України у 116 виборчому окрузі Богдан Хруставчук.

 

«У Львові в результаті постійних гонінь та рейдів щодо ліквідації стихійної торгівлі з’явився новий вид торгівлі – «тротуарна». Яскравий приклад – площа Липнева. Демонтаж прилавків на цій території призвів до того, що сьогодні люди продають городину і молочні продукти з землі. Якщо ніяких дій не буде зроблено, то і восени, і взимку підприємці торгуватимуть у вкрай несприятливих умовах», - зазначає Богдан Хруставчук.

На його переконання, позбавляти людей робочих місць – негуманно. Потрібно вирішувати питання, враховуючи інтереси тих торговців, для яких продаж власної продукції – єдиний спосіб заробітку.

На думку Б. Хруставчука, ідея міської влади облаштувати на площі Липневій парковку – доказ того, що влада міста не лише не сприяє вирішенню питання, але й позбавляє людей засобів до виживання. - зазначено у повідомленні прес-служби кандидата в народні депутати. 

«Міські посадовці, за рішенням виконкому 20 квітня, обіцяли збудувати спеціальний ринок для сільськогосподарської продукції на території колишнього трамвайного депо №1. Сьогодні ми бачимо, що ніяких дій у цьому напрямку не зроблено. Попередньо міська рада забезпечила селян лише частиною робочих місць на Привокзальному ринку. Проте запропоновані підприємцям з Липневої торгові місця на другому поверсі Привокзального ринку не стали хорошою альтернативою. Бабуся з села не затягне туди мішки з картоплею, тому торговці розмістилися на тротуарах по вулиці Горській. Міська влада буквально викинула цих людей на вулицю», - наголошує Богдан Хруставчук.

На його переконання, потрібно облаштувати торгівельний майданчик на Липневій та забезпечити продавцям нормальні умови для здійснення торгівлі, або дати реальну  можливість селянам продавати свою городину на Привокзальному ринку. За словами Б. Хруставчука, селяни, які не мають можливості власноручно продати свою городину львів’янам змушені здавати свій товар перекупникам практично за безцінь.

«Перекупники в свою чергу піднімають ціну на продукцію і львів’яни купляють городину за завищеними цінами. Депутати місцевих рад, очевидно, дуже заклопотані виборами і не мають часу навести лад у місті. Натомість  скільки не ганяють вуличних торговців, їх кількість у Львові аж ніяк не зменшується», - підсумує Богдан Хруставчук.

За його словами, щедро виділена владою міста спеціальна територія для такої торгівлі не задовольняє потреби підприємців. Цю ситуацію спостерігаємо і навколо ринку ТзОВ «Любінське сяйво», що на вул. С. Петлюри, 1.

«Протягом 40 років цей ринок єдиний в мікрорайоні, де реалізують свою сільськогосподарську продукцію мешканці навколишніх сіл Львівської області. Це майже 400 робочих місць, які потрібно зберегти для людей», - переконаний кандидат.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.