Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Пошук бункера

voyevoda.io.ua

Понеділок, 21 серпня 2017, 16:35

У Сколівському районі відкриють патріотичний туристичний маршрут

Пошук бункера

Один з об'єктів – бункер головного осередку пропаганди ОУН-УПА.

Сьогодні на брифінгу начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака розповіла про створення нового пішого маршруту.

Урочисте відкриття туристичного маршруту заплановано на День прапора, 23 серпня поблизу с. Корчин Сколівського району.
Від Корчина маршрут пролягатиме до бункера ОУН-УПА, вздовж Малої Річки, далі підйом на г.Перехресна, по хребту г.Парашка спуск до міста Сколе.

Наталя Табака наголосила, що в ознакуванні маршруту, організаційних моментах допомогли працівники Національного парку "Сколівські бескиди", Сколівської РДА, також у розробці цього маршруту допомагали клуб мандрівників "Прикарпаття", ГО "Клуб друзів природи велотуристів "Рух".

Як розповів організатор двох пошукових експедицій бункера Головного осередку пропаганди ОУН і УПА, член ради ГО "Клуб мандрівників Прикарпаття", Богдан Сидорак, бункер знайшли завдяки спогадам друкарки УПА Дарії Малярчин. Вони живе у Трускавці, у квітні їй виповнилось 90 років. Також допомогли знайти місце бункера жителі Сколівського району.

"Його розмір 35×5 м. Бункер цікавий тим, що у ньому працювали очільники національно-визвольного руху: Роман Шухевич, Олекса Гасин, Василь Галаса, Петро "Полтава" Федун... Тут написали важливі праці, що добре відомі дослідникам ОУН-УПА", – зауважив Богдан Федорак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.