Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

dokument.pp.ua

Понеділок, 3 вересня 2012, 18:22

Львівський бізнес потребує захисту, – Богдан Хруставчук

Органи місцевого самоврядування повинні сприяти розвитку бізнесу на Львівщині та стати на захист прав підприємців. Таку думку в інтерв’ю журналу «Власний бізнес» висловив кандидат у народні депутати України по 116 виборчому округу Богдан Хруставчук.

 

«Я став приватним підприємцем 2003 року. Тому прекрасно розумію ті проблеми, з якими зустрічаються підприємці на Львівщині. Бізнес в області потерпає від свавілля міської влади. Страждають не лише власники МАФів та вуличні торговці, яким органи місцевого самоврядування не в змозі створити комфортні умови  праці, але й власники великих промислових підприємств», – зазначає кандидат.

За його словами, за роки незалежності  місто втратило не одне промислове підприємство.

«Зокрема за два останні роки пригадуємо неприємні ситуації з підприємствами «Львівсільмаш» та Львівською пивоварнею. Втрачаючи такі об’єкти – Львів втрачає своє обличчя. Нещодавно, міська влада ледь не закрила підприємство «Ензим», списуючи на нього усі проблеми міської каналізації. На щастя, громадськість не допустила такого беззаконня», – зазначає Богдан Хруставчук.

Також він наголосив, що звинувачення, які сьогодні часто лунають з вуст львівських політиків у бік бізнесменів зі сходу України носять популістський характер.

«Деяким львівським політикам не подобаються прибутки, які бізнесмени зі сходу України отримують від  великих металургійних, нафтопереробних, промислових об’єктів. Дивно, що багато політиків бажає повернутися до комуністичних методів в економіці та націоналізувати великі підприємства. В своїй демагогії вони не задумуються над тим, що податки, які надходять в держбюджет  від великого бізнесу значно перевищують об’єм податків, який забезпечує середній і малий бізнес. Ми знаємо, що націоналізація великих промислових об’єктів  призведе до повного знищення підприємств та розкрадання землі, яка їм належить. Потрібно не націоналізовувати підприємства, а залучати нові інвестиції для створення нових промислових об’єктів. У Львові, на жаль, за роки незалежності наші львівські патріоти знищили усі економічно важливі промислові об’єкти, а нові підприємства не будуються. Хто ж тоді більший патріот, той, хто будує заводи і створює робочі місця, чи той, хто їх розкрадає?», – говорить кандидат.

Богдан Хруставчук зазначає, що енергетична незалежність Львівщини була б хорошим стимулом до розвитку економіки області, проте з незрозумілих причин більшість облради з опозиційних сил виступила проти розробки сланцевих родовищ на Львівщині.

«Львівщина – унікальна область, яка має досить покладів усіх видів органічного палива, задовольняє свої потреби в паливі тільки на 40%. Кожному українцю зрозуміло, що власний видобуток газу є гарантією укріплення державності та енергетичної незалежності. Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна знала кращі часи з видобутку нафти і газу, і наша геологічна структура, наша територія, наші родовища можуть відновити ті об’єми видобутку, які ми мали в минулому. Зважаючи ж на ініціативи ВО «Свободи» з цього питання, логічно припустити, що на їхню думку збільшення закупівель газу у Російської Федерації за захмарними цінами є більш прийнятним за власний видобуток газу», – підсумовує Богдан Хруставчук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.