Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

panorama-mukachevo.com

Вівторок, 4 вересня 2012, 12:46

На Львівщині працює робоча група з реалізації пілотного проекту із державного регулювання цін на ліки для гіпертоніків

У Львівській області створено робочу групу, яка координує питання реалізації пілотного проекту із державного регулювання цін на ліки для гіпертоніків.

До складу робочої групи, яка займатиметься реалізацією проекту у Львівській області, увійшли представники Державної служби лікарських засобів, Головного управління охорони здоров‘я Львівської ОДА, представники Галицької формаційної асоціації, провізори комунальної та приватної аптечної мережі.

«Пілотоний проект впроваджується з єдиною метою - знизити ціну на препарати, які застосовуються для лікування осіб хворих на гіпертонічну хворобу.

Чому саме гіпертонічна хвороба? Тому що, на сьогоднішній день тільки у Львівській області більше 600 тисяч людей страждає на цю хворобу. Ця хвороба автоматично тягне за собою велику кількість різних захворювань, які пов’язані з серцево-судинною системою. Тому держава таким чином впроваджує цей пілотний проект, як перша сходинка до того, щоб знизити ціну та контролювати цю ціну на абсолютно всі лікарські засоби,» - зазначив сьогодні на прес-конференції начальник державної служби з лікарських засобів у Львівській області Сергій Чередніченко.

У період з 1 серпня постачальники зобов‘язані відпускати ліки аптекам за чітко встановленими цінами з мінімальною націнкою. Своєю чергою аптеки теж будуть встановлювати мінімальну націнку до закупівельнох ціни. Ліки відпускаються лише за рецептом. 

Нагадаємо, 25 квітня поточного року КМУ було прийнято постанову  «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Згідно з цим документом з 1 червня до 31 грудня 2012 року цей проект впроваджуватимется в дію шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі засоби з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін (перший етап) та відпрацювання механізму часткового відшкодування їх вартості за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів (другий етап).

У Постанові КМУ також наведено перелік міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, на які поширюється дія пілотного проекту. Відповідно до переліку, а це 249 найменування ліків від гіпертонії вітчизняного та імпортного виробництва, пілотний проект стосуватиметься таких лікарських засобів, які містять діючі речовини: Бісопролол, Еналаприл, Лізиноприл, Амлодипін, Нифедипін, Небівалол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.