Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

Орест Щур

Вівторок, 4 вересня 2012, 12:34

Музиканти привертають увагу до засмічення Карпат

Під час минулих вихідних гурт КораЛЛі разом з волонтерами з Івано-Франківська, Львова, Одеси та Швейцарії завершили еко-мистецьку акцію "Карпатський Протяг 2012" прибиранням озера Несамовитого. Впродовж дня учасники толоки зібрали понад 15 мішків сміття.

"Я не розумію цього і воно взагалі на голову не надягається! Бляшанки, пластикова і скляна тара. я вже мовчу про засоби особистої гігієни... Що не згоріло, то запорпали в корчі" – ділиться враженнями від побаченого учасник акції зі Львова.

Це вже не перша екологічна акція КораЛЛів, у рамках еко-мистецького проекту "Карпатський протяг" було встановлено 80 знаків-табличок за 7-ма популярними маршрутами (передгір'ятку г.Говерла, на г.Білий Камінь (с.Дора), на г. Хом'як (с.Татарів), навколо водоспаду Пробій (м.Яремче), до каменю Довбуша (м.Яремче), до водоспаду Гук (с.Микуличин).

Також на певний період, з метою експерименту, було встановлено 8 контейнерів для пластикових відходів у пунктах: Микуличин, Яремче, Ворохта, тур-база Заросляк.

smittya

КораЛЛі також постійно організовують мистецькі події задля промоції ідеї Карпат без пластику – рок-концерти, фотовиставки, літературні акції, видання розмальовок для дітей, тощо.

Нагадаємо, проект "Карпатський протяг" стартував 2010 року як символічно-відчайдушний спосіб привернути увагу на вивіз пластику з Карпат, оскільки сховищ та підприємств його утилізації у рекреаційному регіоні немає. Ініціатори та організатори – рок-вар'яте КораЛЛі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.