Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

photo.i.ua

Вівторок, 4 вересня 2012, 15:07

Держветфітослужба ввела карантин в трьох областях України, дві з яких межують із Львівською

У Рівненській, Івано-Франківській та Житомирській областях запроваджено карантинний режим у зв'язку з виявленням шкідливих бур'янів і паразитів.

Про це повідомила прес-служба Держветфітослужби.

Державні інспектори з карантину рослин виявили в селі Миляч Дубровицького району Рівненської області на території тваринницької ферми СПП "Хлібороб" площею 2 га небезпечний бур'ян – амброзію полинолисту. Для ліквідації шкідливої рослини застосовуються механічні заходи боротьби.

На території площею 2,93 га в Романівському районі Житомирської області була зафіксована золотиста картопляна нематода - карантинний паразит, який вражає картоплю. Для запобігання розповсюдження шкідливого організму фахівці з карантину рослин заборонили вивезення посадкового матеріалу за межі карантинної зони, а також здійснюють ряд фітосанітарних заходів.

Також в смт Більшівці Галицького району Івано-Франківської області на території ПАФ "Бовшівская" площею 100 га державні інспектори з карантину рослин зафіксували західного кукурудзяного жука, який пошкоджує врожай кукурудзи. Зараз для знешкодження паразита проводиться скошування кукурудзи та глибока оранка.

Джерело: РБК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.