Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

rekishi.ru

Вівторок, 4 вересня 2012, 16:14

Олег Баляш не бачить підстав для прогнозування гіперінфляції

Підстав прогнозувати гіперінфляцію в Україні найближчим часом немає – падіння курсу гривні щодо долара відбувається в межах звичайних коливань валютного ринку.

Про це повідомив член спостережної ради ОКСІ-банку Олег Баляш, коментуючи вчорашнє рекордне падіння гривні щодо долара.

“Сказати, що є стала тенденція падіння курсу гривні не можна. Це звичайні коливання вверх-вниз, і підстав прогнозувати гіперінфляцію на сьогоднішній день я не бачу. Валютний ринок поводить себе досить спокійно, навіть не зважаючи на те, що вчора був досягнутий такий-от максимум”, – розповів Баляш.

Він навів приклад євро, коливання якого щодо долара склало більше, ніж 20%, однак це не спричинило ажіотажу на європейському валютному ринку.

Передумов для стрімкого зростання курсу долара, за словами Баляша, немає, показники статистики і прогнози свідчать, що основна маса населення не може спричинитись до зростання курсу долара на ринку.

“Нашим клієнтам рекомендуємо тримати гроші виключно в гривнях. Деякі банки сьогодні дають навіть до 23% на депозити в гривнях. Думаю, за рік інфляція однозначно не буде такою високою, тому краще тримати гроші в гривнях і ті відсотки, що нарахуються за рік однозначно перекриють той курс гривні, який, можливо, зміниться і впаде”, – зауважив Баляш. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.