Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

hrneurope.com

Середа, 5 вересня 2012, 13:19

Тарас Стецьків та Ігор Гринів працювали найгірше серед депутатів Львівщини у ВР 6-го скликання, – дослідження

За результатами дослідження, проведеного громадською організацію «Інститут досліджень соціального капіталу», народні депутати Тарас Стецьків та Ігор Гринів працювали найгірше у Верховній Раді 6-го скликання серед депутатів-львів'ян.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції кандидат політичних наук, політичний експерт «Інституту досліджень соціального капіталу» Віталій Литвин.

Науковці досліджували період з 23 листопада 2007 року до 20 серпня 2012 року. Дослідження – наукове і не пов'язане з жодними політичними партіями.

Для дослідження вибрали лише тих депутатів, які раніше або обиралися на Львівщині, або асоціюються постійно із Львівщиною. Це 13 депутатів: С. Курпіль, А. Шкіль, О. Гудима, М. Косів, І. Гринів, М. Ковзель (члени фракції БЮТ – «Батьківщина»), Т. Стецьків, А. Парубій, С. Давимука, Я. Кендзьор, В. В'язівський (члени фракції НУНС), П. Писарчук, О. Горошкевич (члени фракції Партії регіонів).

Аналізуючи ефективність депутатської діяльності, науковці використовували два підходи: прямий або одинарний та композитний або індексний. Прямий підхід складався з трьох маркерів – дисциплінованість депутатів, організаційна ефективність та ефективність законотворчої діяльності депутатів. Композитний підхід визначали за формулою, враховуючи при цьому три попередні маркери.

Найбільш ефективними депутатами виявилися Андрій Шкіль та Андрій Парубій. Трохи гірше працювали С. Давимука, С. Курпіль, В. В'язівський, М. Косів, Я. Кендзьор. Т. Стецьків та І. Гринів виявилися останніми в списку найбільш ефективних депутатів.

Віталій Литвин підсумував: «Індекс ефективності депутатської діяльності свідчить про те, що депутати від опозиції та від провладної партії не працюють максимально до своїх можливостей. Ефективність їхньої роботи могла б бути вищою».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.