Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Суди

procherk.info

Середа, 5 вересня 2012, 15:07

Львівська міськрада формує списки присяжних районних судів

Львівська міська рада починає формувати списки присяжних районних судів відповідно до Закону України «Про судоустрій та статус Суддів», який набирає цінності із 20 листопада 2012 року.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Громадян, які бажають бути включеними до списку присяжних, до 15.09.2012 року, просимо, звернутися в Львівську міську раду (пл. Ринок, каб. 343, тел. 297-58-23) з світлокопією паспорта, трудової  книжки (пенсійного посвідчення)», – зазначено у повідомленні.

Присяжним може стати громадянин України, який досяг 30-річного віку та постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду.

Не підлягають включенню до списків присяжних громадяни, визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними, які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного та ті, досягли шістдесяти п’яти років.

Також не можуть бути присяжними громадяни, які мають не зняту чи не погашену судимість, не володіють державною мовою, народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, адвокати, нотаріуси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.