Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ТЕК

zakarpattya.net.ua

Середа, 12 вересня 2012, 09:30

Відсутність приладів обліку газу є підставою для припинення газопостачання споживачам – Львівгаз

Споживачі газу, які відмовляють від встановлення приладів обліку, можуть взагалі бути відрізаними від газопостачання.

 

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».  

ПАТ «Львівгаз», реалізовуючи державну програму,  безкоштовно встановлює лічильники газу. Однак, на сьогодні, газовики стикнулися з проблемою доступу до квартир споживачів, деякі мешканці з тих чи інших причин відмовляються від приладів обліку, - стверджується у повідомленні.

Працівники «Львівгазу» встановлюють лічильники в помешканнях, де використовуються газова плита та водонагрівач. Підприємство просить  споживачів створювати доступ до квартир та максимально сприяти газовикам.

Встановлення газових лічильників відбувається комплексно у всьому будинку, на період виконання монтажних робіт газопостачання на будинок припиняють, а відновлюють після встановлення приладів обліку в усіх квартирах. Про виконання робіт, відповідно і відключення газу мешканців попереджають напередодні, згідно з вимогами чинного законодавства, - роз’яснюється в повідомленні.

Якщо споживачі відмовляються від приладів обліку, то це відповідним чином фіксується і у встановлений законом термін газопостачання їм припиняється.

З 1 липня 2011 р. набув чинності Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», який зобов’язує ПАТ «Львівгаз» встановити лічильники природного газу населенню, а споживачам забороняє споживання «блакитного палива» за відсутності приладу обліку.

ПАТ «Львівгаз» від початку року безкоштовно встановило 3128 газових лічильників. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.