Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

.unian.net

Середа, 12 вересня 2012, 13:11

Депутати Львівської облради відхили три протести прокуратури

Депутати Львівської облради відмовилися задовільнити три протести прокурора Львівщини щодо рішень облради, при цьому звинувативши прокуратуру у наявності політичного підтексту у її вимогах.  

 

Відповідні рішення депутати ухвалили сьогодні, 12 вересня.

Перший протест прокурора стосувався рішення Львівської обради від 02.08.2012 № 567 «Про бездіяльність посадових осіб Львівської обласної державної адміністрації щодо забезпечення виконання рішень Львівської обласної ради та реалізації заходів обласних цільових програм».

За задоволення цього протесту не проголосував жоден із 85 присутніх у залі депутатів.

При цьому депутати заслухали виступ заступника прокурора Львівської області Андрія Палюха, який наголосив, що рішенню депутатів облради мали передувати звіти службових осіб, однак цих звітів не було, тому рішення слід вважати незаконним.

Голова постійної комісії з питань депутатської етики та регламенту Михайло Барбара зауважив, що цей протест був ухвалений на основі вибіркового застосування норм закону.

Барбара зазначив, що протести прокурора можуть спричинити дострокове припинення повноважень Львівської облради.

На це депутат облради Пилип Пилипенко відповів, що для припинення повноважень облради потрібне рішення профільного комітету Верховної Ради України, а потім вона має ухвалити рішення про розпуск.

Другий протест стосувався рішення облради від 26.06.2012 №518 «Про звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України та зміни до розподілу коштів обласного бюджету розвитку Львівської області на 2012 рік». Задовольнити протест прокурора погодилось 4 депутати з 85.

Третій протест передбачав скасування рішення Львівської облради від 03.07.2012 №555 «Про внесення змін до рішення від 16.03.2012 №396 «Про затвердження Програми фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг на 2012 рік». За задоволення протесту проголосували лише 3 депутати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.