Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

Середа, 12 вересня 2012, 17:16

Прокуратура зацікавилась посібником з історії України, виданим у Львові

Посібником «Вступ до історії України» для учнів 5-го класу, виданим у Львові, зацікавилась прокуратура.

Про це сьогодні на прес-конференції розповів кандидат філософських наук, директор видавництва «Астролябія» Олег Фешовець.

Олег Фешовець повідомив: «Був дзвінок з київської прокуратури до одного із службовців львівської адміністрації, але такий поки що розвідувальний: гарна ідея, гарний підручник, ми вас підтримуємо. Очевидно, це було таке «намацування» ситуації. Напевно, залежно від того, як ми реагуватимемо, прокуратура будуватиме свою роботу. Якщо відчується якийсь опір з нашої сторони, то буде відповідна реакція».

«Були також зауваження з Міністерства Освіти України, бо з самого початку посібник мав на меті зламати ту тенденцію, яка з'явилася в підручниках з історії України нашого Міністерства – спотворювати правду. Наша книга має на меті показати неупереджену, виважену, правдиву історію України. Треба виховувати молоде покоління з відчуттям самоповаги, з позитивними настановами до історії рідного краю», - додав Олег Фешовець.

Депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк, який є одним з ініціаторів посібника, розповів: «Ідея створення посібника виникла вкінці 2010 року, коли Табачник почав нищити все те позитивне, що є в українській освіті. Тому ми вирішили, що будь-які звернення нічого не дадуть, і створили книгу. Ми витратили 70 тис. грн. і видали 2 тис. примірників».

Автор посібника, вчитель історії львівської СЗШ № 28, Андрій Закалюк зазначив: «Ми спробували зробити комплексний посібник, в якому додали теми, які упущені або погано висвітлені в підручниках історії. Це теми голодомору, дисидентів, Західно-Української Народної Республіки. Є складнощі, оскільки школи отримали лише по 20 примірників посібника, тому користуватися мають змогу лише на уроках».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.