Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ТЕК

news.if.ua

Четвер, 13 вересня 2012, 17:39

Азаров не боїться Сех: приїде на Львівщину на урочистості з початку розробки Олеського родовища газу

Прем’єр-міністр Микола Азаров готовий узяти участь у закладенні першої свердловини з видобутку природного газу на Олеському родовищі, який здійснюватиме компанія Chevron.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

«Ми вітаємо участь компанії Chevron у розвідці та подальшій експлуатації наших родовищ. Ми зараз очікуємо від вас енергійних кроків у реалізації цього проекту, і я готовий особисто взяти участь у закладенні першої свердловини», – заявив він у четвер на зустрічі з представниками компанії.

Азаров наголосив, що розробка та початок видобутку вуглеводнів мають відбуватися максимально безпечно, з мінімальними наслідками для довкілля.

Дерек Магнесс, генеральний менеджер компанії Chevron Onshore Europe, привітав Прем’єр-міністра з прозорим, абсолютно справедливим проведенням тендерів і зазначив, що компанія також велику увагу приділяє гарантуванню безпеки при видобутку вуглеводнів. «Я хочу привітати Уряд з тим, що успішно пройшли останні три тендери. Вони були надзвичайно відкритими і прозорими і вказують на те, що в Україні створено дійсно сприятливий інвестиційний клімат. Chevron готовий надзвичайно швидко перейти до видобутку першого газу. Ми працюватимемо швидко і безпечно у партнерстві з Урядом», – сказав Дерек Магнесс.

Прем’єр-міністр України запевнив, що всі легальні процедури для реалізації цього проекту будуть здійснені у стислі терміни.

Нагадаємо, компанія Chevron була визнана переможцем тендеру на укладання угоди про розподіл продукції на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська області). Прогнозні ресурси площі оцінюються у 3 трильйони кубічних метрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити 1,3 млрд. грн. інвестицій і 25 млрд. грн. на етапі промислової розробки.

Проти розробки родовищ сланцевого газу на Львівщині виступила ВО «Свобода» на чолі з головою екологічної комісії Львівської облради Іриною Сех.

В липні відбулася  зустріч представників компанії «Шеврон Україна» з науковцями та депутатами Львівщини. Представника компанії не вдалося переконати представників громади  у безпеці видобування сланцевого газу на території родовища Олеська площа у Буському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.