Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

література

img1.liveinternet.ru

П'ятниця, 14 вересня 2012, 10:57

Біблію вагою 15,5 кг з ілюстраціями Сальвадора Далі презентовано на 19.Форумі видавців у Львові

Видання Біблії із ілюстраціями іспанського абстракціоніста Сальвадора Далі презентували вчора на 19. Форуму видавців у Львові.

 

Про це повідомляє прес-служба Форуму видавців. 

Містить Біблія Старий та Новий Заповіт, що сумарно складають 900 сторінок форматом 35x47 см. Важить «Книга Книг» 15, 5 кг. Кожний екземпляр запакований у дерев’яну шкатулку зі скляною поверхнею. 

Книгу створювали у трьох країнах: Словаччині, Німеччині та Чехії – за кордоном  робили шкіряну палітурку, відбивали підпис Далі, позолочений та із дорогоцінними інкрустаціями.

Тираж Біблії 500 примірників, видання російськомовне та містить 105 ілюстрацій. Щоб їх надрукувати видавці використовували семиколірний друк.

Видана біблія у харківському видавництві «Клуб сімейного дозвілля». запакований у дерев’яну шкатулку зі скляною поверхнею. Гортав видання демонстратора у рукавичках, аби не заплямувати білість сторінок відбитками пальців.

Історія створення книги така: колекціонер Джузеппе Альберетто, пристрасний шанувальник творчості Далі та палкий християнин, запропонував художнику проілюструвати Біблію і Сальвадор, у мотивах картин якого все дедалі частіше з’являлися біблійні мотиви, погодився.  Лишень за два роки він створив 105 полотен і у 1965 році в Італії із обмеженим тиражем з’являються перші екземпляри такої Біблії. У 90-х її видали у  Німеччині, на початку 2000-х столітті – у Чехії та Словаччині. Не зважаючи на неординарну постать Сальвадора Далі, Біблію признає католицька церква, а Папа Бенедикт XVI має її у своїй колекції.

Книгу будуть видавати на замовлення, причому замовник має змогу обрати улюблений дорогоцінний камінь для інкрустації відбитку підпису великого художника.

Видавці назвали орієнтовну ціну демонстраційного примірника 39 500 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.