Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

dp.mns.gov.ua

П'ятниця, 14 вересня 2012, 15:23

Кабмін дозволив гірничорятувальній службі надавати платні послуги

Нова постанова Кабміну дозволяє підрозділам Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості надавати платні послуги юридичним особам.

 

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Документ затверджує перелік послуг, які видаватимуться на добровільних засадах за зверненням зацікавлених юридичних осіб за умови, що їх надання не перешкоджає основній діяльності підрозділів.

Упродовж трьох місяців Міністерства енергетики та вугільної промисловості, фінансів та економічного розвитку і торгівлі повинні затвердити методику формування вартості послуг.

«Перелік включає 31 пункт. Серед них, зокрема, випробування системи вентиляції, аварійного оповіщення та засобів протипожежного захисту гірничих виробок, охолодження та ізолювання осередків самонагрівання вугілля,  визначення ступеня горючості конвеєрних стрічок, матеріалів, призначених для застосування у шахтах, нав’язування та випробування пожежних рукавів, ремонт і технічне обслуговування пожежних водоймищ, їх наповнення водою та її відкачування», – зазначено у повідомленні.

Окрім того, буде можливість за плату замовити відкачування води із затоплених об’єктів, проведення навчань та тренувань членів добровільних гірничорятувальних команд, визначення відповідності вимогам протиаварійного захисту фактичного стану вугледобувних підприємств, розроблення планів ліквідації надзвичайних ситуацій, обслуговування пилогазоуловлювальних установок, у тому числі відбір проб та проведення аналізу повітря і пилу тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.