Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

slogan-bank.org.ua

Понеділок, 17 вересня 2012, 14:12

Порушники закону про заборону реклами тютюнових виробів платитимуть 30-50 тис. грн. штрафу

Суб’єкти господарювання, які порушуватимуть закон про повну заборону реклами тютюнових виробів, сплачуватимуть штраф від 30 до 50 тис. грн. за кожен факт реклами на окремому рекламному носії.

На цьому сьогодні, 17 вересня, під час прес-конференції наголосила в.о. завідувача сектору контролю реклами та торгівлі на відстані Державної інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області Мар’яна Блонар.

«Якщо раніше ми не мали таких повноважень накладати адміністративні штрафи на підприємців, які розповсюджують рекламу, то сьогодні ми маємо такі повноваження і будемо їх застосовувати», – розповіла Блонар.

Координатор національного проекту «Україна без тютюнового диму» Ганна Гопко нагадала, що з 1-го жовтня на цигаркових коробках мають з’явитися фотоілюстрації наслідків тютюнопаління, а з 17 грудня - буде заборонено паління в приміщеннях усіх робочих та громадських місць, включаючи кафе, бари, ресторани та нічні клуби.

Нагадаємо, вчора, 16 вересня набув чинності Закон України №3778 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів».

Цей закон, зокрема, передбачає заборону «розміщення інформації про виробника тютюнових виробів та/або тютюнові вироби у місцях, де ці вироби реалізуються чи надаються споживачеві у тому числі на елементах обладнання та/або оформлення місць торгівлі, за виключенням одного плаката розміром не більше 40 на 30 см на одне місце торгівлі, в якому надається текстова інформація про наявні в продажу тютюнові вироби та ціни на них».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.