Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

Рим. Роберто Гуадалукі

varianty.net

Вівторок, 18 вересня 2012, 14:27

Львівська галерея мистецтв отримала колекцію картин італійських художників

Рим. Роберто Гуадалукі

15 картин італійських художників 2 пол. 20 ст. отримала в подарунок від Торгово-промислової палати Італії в Україні Львівська національна галерея мистецтв.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив президент Торгово-промислової палати Італії в Україні Мауріціо Карневале.

Мауріціо Карневале розповів: «Італійський Уряд хотів представити художників, які саме зараз творять і працюють, сучасних митців, які досить відомі в Італії та за її межами. Процес вибору був наданий професору Паоло Леві, який є відомим критиком в галузі мистецтва».

Італійська сторона розпочала промоцію своїх художників зі Львова, потім відбулась виставка в Києві і далі планується показати такі виставки в інших містах України. Тепер італійці чекають на українських художників, які приїдуть показати свої роботи в Італію.

Завідувач відділом європейського мистецтва 19-20 ст. Львівської національної галереї мистецтв Віта Сусан розповіла, що виставка картин італійських художників у Львівській національній картинній галереї була показана наприкінці травня, після смерті Бориса Возницького і була присвячена його пам'яті. Потім виставку показали у Києві, а згодом було відібрано по одній картині від кожного художника і таким чином львівська галерея отримала безкоштовно збірку картин. Експозиція висітиме кілька місяців, тому львів'яни матимуть змогу її оглянути.

Президент Торгово-промислової палати Італії в Україні Мауріціо Карневале вручив сьогодні директору Львівської національної галереї мистецтв Ларисі Возницькій-Разінковій сертифікат, який свідчить про те, що картини італійських художників, розміщені у галереї мистецтв, тепер офіційно належать Львівській національній галереї мистецтв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.