Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

varianty.net

Середа, 19 вересня 2012, 13:09

Онищенко звинуватила Дубневичів у незаконній реставрації будинку на вул. Братів Рогатинців, 22 у Львові

Архітектурна памятка ХVIII століття, будинок на вул. Братів Рогатинців, 22 реставрується незаконно за вказікою родини Дубневичів.

Про це сьогодні на брифінгу заявила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.

«Нажаль, зараз ми не можемо вжити заходів до власника, бо досі достеменно не знаємо хто є власником. Ми подали запит в БТІ. За попередньою інформацією, власником приміщення є ТзОВ «Передзвін», а за іншими даними  - оренду їм надала Дубневич Наталія і весь будинок є у власності сім'ї Дубневичів», - заявила Онищенко.

Даний будинок, за словами робітників, реставрується під готель, але жодної проектної документації для проведення таких робіт по даному об'єкту немає.

Фасадні роботи добігають до кінця, а ремонтні роботи тривають вже тиждень.

Влада Львова подала  заяву до міліції та прокуратури, але немає на кого писати заяву, бо власники не зареєстровані у ЛКП.

«Після того, як точно буде зясовано, хто є власником даного приміщення, буде порушено кримінальну справу», - додала Лілія Онищенко.

Перші спогади про цей будинок датують 1857 роком, а будівництво будинку орієнтовно почалось 1787 році коли почали розбирати міські мури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.