Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

Середа, 19 вересня 2012, 13:41

Управління інформаційної безпеки займається захистом сайтів від хакерських атак – Шуфрич

Про це сьогодні, 19 серпня, на прес-конференції у Львові повідомив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Нестор Шуфрич.

На прес-конференції журналіст попросив Шуфрича уточнити завдання управління інформаційної безпеки, оскільки в ЗМІ цього не афішувалось.

«На жаль, слово «інформаційна» насторожує суспільство, бо відразу бачать загрозу розвитку свободи слова. В даному випадку мова йде про якість інформаційних мереж, особливо державного сектору. Це відбулося після останніх хакерських атак на низку наших відомств», – наголосив Шуфрич.

Він додав, що була ініціатива створити відповідні відомства в органах центральної влади і створити підрозділи на рівні регіонів.

«Не виключаю, що така необхідність буде, але мені здається, що заради забезпечення відповідного захисту достатньо буде створення системи на державному рівні», – зазначив Шуфрич.

Нагадаємо, наприкінці липня Кабінет міністрів України створив у своїй структурі управління з питань інформаційної безпеки. Партія регіонів заявила, що управління мало б відображати інформатаки на органи влади, в той час як опозиція висловила побоювання, що відомство може зайнтись стеженням за журналістами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.