Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

LZ magazine

Середа, 19 вересня 2012, 15:34

У Львові закрили виставку з оголеними моделями на Цвинтарі орлят

У Львові закрили виставку Touch Faith, яку відкрили у Музеї ідей. 

На фотографіях зображені дівчата та хлопці, які позуюють на Цвинтарі орлят. Проект закрили одразу на наступний день після відкриття. Причина цього – обурення відвідувачів, які звернулися до Генерального консула РП у Львові Ярослава Дрозда. 

Той, у свою чергу, попросив директора Музея Ідей, пані Ірину Магдиш, демонтувати експозицію, аби уникнути міжнародного скандалу.

"На нашу думку, цей інцидент є класичним випадком нерозуміння сучасного мистецтва. LZ-magazine наголошує на тому, що ідея проекту Touch Faith – за допомогою переосмислення традиційних, вже майже архаїчних символів і образів показати сучасну людину як квінтесенцію найбільших вад і чеснот.

Використання християнської атрибутики, як то хрести й ряса, яскраво ілюструє, як насправді легко сховати свою природну (іноді гріховну) сутність за оманливо праведною зовнішністю. Кожен з нас прагне бути вільним і розкутим, жадає віддаватися пристрасті й любові, сміливо відкидаючи присипані багатовічним пилом стереотипи.

Місія сучасного мистецтва – допомагати відкривати і розкривати себе, адже всі ми й досі знаходимося у клітці релігійних та суспільних забобонів. Учорашній інцидент тільки підтверджує цю думку" – заявили на своїй сторінці у facebook автори виставки. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.