Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

vorobus.com/wp-content/uploads/2010/07/borschivnyk.jpg

Середа, 19 вересня 2012, 15:52

Екологи радять громадянам як боротися з борщівником

Державне управління ОНПС в Львівській області радить громадянам як боротися з бощівником.

 

«Очищати територію від борщівника Сосновського варто у відповідний період, використовуючи захисний інвентар. Найефективнішим методом боротьби з борщівником є скошування в період його цвітіння двічі на рік, оскільки після першого скошування здебільшого відбувається регенерація рослини та повторне цвітіння. Знищенню борщівника Сосновського можна здійснювати зрізанням лопатою кореня на глибині, не нижче 10 см. Найбільш відповідний період для цього — весна, коли стебла рослини-паразита ще малі й не такі товсті. Також боротьбу з борщівником можна здійснювати за допомогою дискування та посіву щільнодернистих злаків з подальшим регулярним косінням, що не дає можливість прорости його насінню. Хімічні методи боротьби з цим видом «окупантом» зеленої фауни можна робити лише після вивчення екологічних ризиків   та їх переваг», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, цього року з обласного екологічного фонду не було виділено жодної копійки для вирішення проблеми боротьби з борщівником. Натомість про те куди поділися 100 тис. грн., призначених на боротьбу з борщівником, Державне управління ОНПС в Львівській області нічого не каже. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.