Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

nitrid-chemical.ru

Середа, 19 вересня 2012, 18:17

Лауреат Нобелівської премії з хімії зустрінеться із львівською молоддю

25 вересня 10:00 у Львові вчений зі світовим ім’ям, Лауреат Нобелівської премії Жан-Марі П'єр Лен зустрінеться із молоддю у Актовому залі І навчального корпусу НУ «Львівська політехніка» (вул. Карпінського 2/4).

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

На зустріч із темою «Матерія для життя. Супрамолекулярна хімія і білогія» запрошують школярів, студентів, аспірантів, дослідників, науковців навчальних та наукових установ Львова.

«Жан-Марі П'єр Лен говоритиме про взаємозв’язок життя, вплив на форми життя,  про те, що протікає в організмі», – зазначено у повідомленні.

Жан-Марі П'єр Лен –  французький хімік, народився 30 вересня 1939 у Франції. Отримав Нобелівську премію разом із Дональдом Крамом та Чарльзом Педерсеном 1987 року за працю в галузі хімії, зокрема, за синтез криптандів. Він опублікував більше 800 рецензованих статей в хімічній галузі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.