Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

flickrhivemind.net

Четвер, 20 вересня 2012, 14:13

У Львові презентуватимуть оперу про брак живого спілкування

Завтра, 21 вересня, о 19:30 у Першому українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка,11) відбудеться презентація комічної опери на одну дію «Телефон або кохання утрьох» Джана Карло Менотті. 

Мистецький захід відбудеться під патронатом депутата Львівської обласної ради, мецената Олега Барана. Про це повідомляє прес-служба депутата.

«Опера «Телефон» написана 1947 року. Якраз після війни, коли широкого розвитку набув телефон. Тут йдеться про те, що телефон часом відриває нас від спілкування зі своїми рідними та близькими. І так в цій опері. За сюжетом коханий Бен приходить до коханої Люсі, щоб запропонувати їй вийти заміж, але він не може зробити цієї пропозиції, тому що його кохана Люсі постійно розмовляє по телефону. І єдиний варіант освідчитися їй і запропонувати руку і серце – вийшов також по телефону. Ось такий сюжет цієї опери. І хочу сказати, що він  близький кожному з нас , тому що ми тепер теж всі говоримо по мобільних телефонах, а от на живе спілкування часу зазвичай бракує», – розповіла режисер-постановник опери Зоряна Грегорійчук. 

Як кажуть організатори дійства, цю постановку можна назвати навчальною. Адже вона показує сучасним людям те, що у час телефонів та комп’ютерів ми втрачаємо найдорожче – живу розмову.  «Зараз з’явилися телефони, інтернет, люди можуть переписуватися в мережі. А от наживо – соромляться. Тому ця опера буде своєрідним зверненням до молоді, щоб вона  більше спілкувалася вживу, очима, а не через слухавку телефону», – наголосив соліст постановки Руслан Скоролітній.

За словами керівника проекту Миколи Солода, постановка присвячується пам’яті народного артиста України Ігора Кушплера. «Солісти   вистави –  випускники класу Ігора Кушплера.  Колись давно у Ігора Федоровича  була ідея поставити  цю оперу. Однак, на жаль, цього зробити йому не вдалося. Наш викладач трагічно загинув навесні цього року. Сьогодні ми вирішили присвятити пам’яті цієї людини мистецтва  виставу та  таки втілити в життя його нереалізований задум», – наголосив Микола Солод. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.