Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

kfs-bio.at.ua

Четвер, 20 вересня 2012, 18:43

ДП «Укрспирт» Рава-Руське МПД незаконно зливає відпрацьовану барду

ДП «Укрспирт» Рава-Руське МПД незаконно зливає відпрацьовану барду на земельні ділянки Рава-Руської міськраді та навколишніх сіл.

 

Такі факти порушення упродовж 2012 року неодноразово документувала Державна екологічна інспекція у Львівській області.

«Одне  з останніх порушень ДП «Укрспирт» Рава-Руська МПД здійснило 11 вересня. Так, на території с. Липники  (на сінокосах) з автомобіля КАМАЗ (ВС3157СК) ДП «Укрспирт» Рава-Руському МПД, були злиті 15 т відпрацьованої зернової барди», – зазначено у повідомленні.

Посадові особи підприємства відмовились дати пояснення щодо чинення таких порушень. Держуправління ОНПС впевнене, що належне реагування на такі дії ДП «Укрспирт» Рава-Руському МПД зроблять органи місцевого самоврядування. Свою оцінку діяльності підприємства, яке протиправно забруднює довкілля дасть і Громадська рада, що діє при Держуправлінні.

Варто зазначити, що відповідно до діючого дозволу на розміщення відходів дане підприємство повинно передавати барду зернову після виробництва спирту на повну утилізацію, оскільки вона належить до тих відходів харчової промисловості, що здійснюють бактеріологічне забруднення грунту та води.

Зважаючи на те, що в Львівській області залишається невирішеною проблема з ліквідацією несанкціонованих сміттєзвалищ, питання утилізація відходів, які продукують підприємства харчової промисловості, є не менш важливим для місцевих громад.   Тому повна утилізація відпрацьованої барди, згідно з правилами поводження з відходами Закону України «Про відходи»,  є необхідною умовою погодження дозволу на розміщення відходів, який ДП «Укрспирт» Рава-Руська МПД отримало у вересні 2011 року на період з 1 січня до 31 грудні 2012 року.

Зважаючи на вищенаведені факти, керуючись Законами України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності», актами обстеження, Державне управління ОНПС в Львівській області прийняло рішення вчасно повідомити про таке порушення природоохоронного законодавства територіальну громаду, а також залучити до здійснення  контролю й реагування органи місцевого самоврядування та Громадську раду. Адже невиконання дозвільних умов поводження з відходами ДП «Укрспирт» Рава-Руське МПД призводить до погіршення екологічної ситуації та забруднення довкілля краю. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.