Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

khersonlive.com

П'ятниця, 21 вересня 2012, 10:51

Львівські депутати пропонують «Волі» розмовляти усіма мовами світу

20 вересня на засіданні сесії Львівської міської ради депутат міської ради Юрій Кужелюк висловив занепокоєння мовною політикою провайдера цифрового телебачення «Воля».

Юрій Кужелюк повідомив, що при телефонному спілкуванні з телекомпанією «Воля», оператори відразу ставлять питання: якою мовою ви бажаєте спілкуватися – російською чи українською?

Юрій Кужелюк вважає, що такі дії телекомпанії є грубим порушенням Конституції, де чітко вказано, яка мова є державною в Україні.

Керівництво телекомпанії мусить пояснити, чому одну з мов виокремили серед інших, і чому абонентам при дзвінку не пропонують розмовляти польською, англійською, угорською чи іншими мовами.

У зверненні депутат вимагає негайно відмінити таку ганебну практику або забезпечити можливість спілкування абонентів з представниками вашої компанії всіма мовами світу.

Якщо «Воля» не захоче виконати рекомендації депутатів, то Львівська міська рада від імені громади буде змушена вжити заходи щодо діяльності цієї телекомпанії у відповідності з законодавством України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.