Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

П'ятниця, 21 вересня 2012, 16:01

Польські експерти допомагають в розроблені стратегії розвитку культури Львова

Сьогодні у Львові відбулася зустріч експертів з Варшави з представниками львівських культурних організацій та міськими чиновниками.

Директор департаменту культури Варшавської міськради Марек Крашевські та експерт з зовнішніх справ міста Варшави розповіли про процес створення Програми культурного розвитку Варшави.

Зокрема наголосили, що програма створювалась за допомогою залучення самих мешканців міста і вона кардинально відрізняється від тої, яка напередодні розроблялась виключно експертами.

Львівські координатори проекту Стратегія розвитку культури Львова до 2025 року за прикладом поляків також залучили до обговорення мешканців львівських мікрорайонів.

З грудня минулого року протягом кількох місяців у кожному районі відбувалися робочі зустрічі. Пані Ірина Магдиш, одна з координаторів проекту створення програми розвитку культури міста, зізналась, що у більшості випадків, особливо у віддалених районах міста люди не ідентифікують свою приналежність до Львова.

Також опитування, яке проводив Інститут міста показало, що більша половина львів'ян не цікавиться культурними подіями. Основна причина – брак часу.

Натомість польські колеги розповіли, що мешканці Варшави були досить активними у створенні програми розвитку культури Варшави. Також додали, що у Польщі існує розуміння важливості культури у розвитку економіки та держави.

Нагадаємо, починаючи з грудня минулого року у Львові почали працювати над створенням стратегії культурного розвитку міста до 2025 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.