Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

П'ятниця, 21 вересня 2012, 18:01

Ірина Фаріон звинуватила Табачника в тому, що російські букварі навмисно кращі за українські

Депутат Львівської облради Ірина Фаріон ознайомилася з російським і українським букварами і дійшла висновку, що російський буквар зроблений цікавіше навмисно, аби батьки, зіставивши український та російський «Буквар», були змушені віддати дитину до російської школи.

 «Я мала нещастя ознайомитися з «Букварями» – українським і російським – і була вражена, наскільки доступно і красиво створений російський «Буквар», - зазначила депутат. - Дитина, навчаючись в російськомовній школі, пізнає світ через гру. А українській дитині вже на першій сторінці пропонують текст одного відомого українського письменника (не буду його називати), який під силу навіть не школярам, а хіба студентам. Все це робиться для того, аби батьки, зіставивши український та російський «Буквар», були змушені віддати дитину до російської школи. У такий спосіб вибивається ґрунт з творення україноцентричної освіти», заявила вона сьогодні на круглому столі «Якість шкільних підручників». Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода". 

Освітяни розуміють, що діють в умовах окупованого простору, а дія влади спрямована на знищення українського змісту освіти, на приниження української дитини, - зазначила Ірина Фаріон. 

Вона також повідомила на зібранні, що за рішенням Львівської обласної ради, у кожну школу Львівської области закуплять добірку мовних плакатів, створених студентами НУ «Львівська політехніка». У кожну школу Львова такі плакати вже надійшли - їх купили депутати власним коштом. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.