Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

p-p.com.ua

Субота, 22 вересня 2012, 09:37

Львівська міськрада пішла шляхом Януковича-Азарова: мінімальну суму для проведення тендерів на закупівлю послуг і товарів збільшено з 50 до 100 тис. грн.

З 21 вересня Львівська міськрада здійснює закупівлі послуг та товарів лише у випадках, передбачених чинним законодавством – при вартості щонайменше 100 тис. грн.

 

Відповідне рішення ухвалив виконком Львівської міськради.

раніше Львівська міськрада вважала обов'язковим проведення тендерів на закупівлю, коли вартість закупівель становила від 50 тис. грн.

"Ми вважаємо за недоцільне проводити місцеві торги для того, щоб спростити процедуру укладання договорів та пришвидшити виконання робіт. Рішенням виконавчого комітету відмінено пункт про обов’язковість місцевих торгів. Одночасно, це покладає більше відповідальності на розпорядників бюджетних коштів при виборі підрядників. У свою чергу, для того, щоб посилити контроль, ми зобов’язали їх інформувати про укладення таких договоріву сектор тендерних закупівель", - прокоментувала ситуацію начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич. 

Зазначимо, сьогодні на законодавчому рівні обов’язковим є проведення тендерів при вартості закупівлі товарів та послуг від 100 тис. грн., у сфері будівництва – від 300 тис. грн.; при закупівлі робіт – від 1 млн грн.

Відповідно до внесених змін, відтепер розпорядники коштів протягом триденного терміну після укладання договоруна закупівлю товарів, робіт та послуг повинні надавати копії договорів на закупівлю на суму від 50 тис. грн. у сектор тендерних закупівель відділу торгівлі та тендерних закупівель управління економіки ЛМР.

Нагадаємо, законом не було передбачено обов’язкового проведення тендеру при вартості закупівель від 50 тис.грн.

Рішенням виконавчого комітету ЛМР від 03.09.2010 № 1186 були встановлені длярозпорядників коштів обов’язкові місцеві торги. Сьогодні виконком вніс зміни до цього рішення, скасувавши необхідність проведення місцевих торгів.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 1 серпня підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель», яким держпідприємства звільняються від обов'язкового дії тендерних процедур закону «Про здійснення державних закупівель». 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.