Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

euroatlantica.info

Середа, 26 вересня 2012, 14:25

Прихильники РПЦ в Росії ініціювали проведення референдуму з питання об'єднання Росії, України та Білорусі

В Росії почався збір підписів за проведення референдуму в справі об'єднання колишніх радянських республік - Росії, України і Білорусі.

Прихильники об'єднання колишніх радянських республік, зібравшись в церкві св. Миколая в Москві, підписали документ, в якому йдеться: «Ми, спадкоємці тисячолітньої історії та великої цивілізації, досвіду добросусідства і співпраці, войовничості наших предків, об'єднані спільною культурою та спільною діяльністю щодо захисту нашої землі, створюючи союз, візьмемо лише найкраще з практичного досвіду нашого народу».

Одним з ініціаторів проекту є протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін. Він є помітною фігурою Російської Православної Церкви та вважається важливим співпрацівником Патріарха Кирила. Його участь у проекті означає, що акцію ініціювала церква.

Єпископ Євстахій, який очолює інформаційну службу Київського патріархату, вважає таку акцію церкви спробою реанімування історії і повернення до минулого.

«Ця ідея є такою ж утопічною, як відродження Радянського Союзу», - додав єпископ.

Ставлення Патріарха РПЦ Кирила до цієї ініціативи наразі невідомо.

Джерело: Wprost

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.