Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

vkurse.ua

Четвер, 27 вересня 2012, 10:46

Молочні продукти із пальмовим маслом відтепер маркуватимуть і продаватимуть окремо

Вчора, 26 вересня, на черговому засіданні Кабмін схвалив законопроект, згідно з яким виробники молоковмісних продуктів будуть зобов’язані зазначати на упаковці, що в продукті використані рослинні жири.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«До цього часу вітчизняне законодавство дозволяло використовувати в молоковмісній продукції до 75% рослинних жирів. Проте з прийняттям цього законопроекту молоковмісні продукти, в яких є рослинні жири, будуть відповідно маркуватися і реалізовуватися в торговельних мережах з окремих полиць. Окрім того, згідно з документом, допустимий відсоток рослинних жирів буде зменшений до 50%. Така гранична межа вже діє в ЄС та Росії», – зазначено у повідомленні.

Молочні продукти з цільного молока також продаватимуться з окремих полиць, а на упаковці буде позначка, що це продукт без вмісту рослинних жирів.

«Поряд з традиційними молочними продуктами на полицях торгових мереж з’явилися дуже схожі з ними продукти, які не мають відповідної харчової цінності. При цьому такі продукти-імітатори реалізуються разом із звичайними молочними продуктами та мають схожі назви. Тому законопроект передбачає, що на упаковці буде міститися напис про вміст рослинних жирів розміром шрифту не менше ніж 80% назви самого продукту», - зазначив глава відомства. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.