Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.day.kiev.ua

Четвер, 27 вересня 2012, 13:15

69% випадків сексуального насилля над дітьми в Україні здійснюється вдома – «ELSA для дітей»

69% випадків сексуального насилля над дітьми в Україні здійснюється в домашніх умовах, в неповноцінних сім'ях та над дітьми-сиротами.

Таку інформацію подали сьогодні на прес-конференції представники громадської організації молодих юристів «Elsa для дітей».

«70-75% випадків сексуального насилля над дітьми здійснюють люди, яким діти-жертви довіряють. Найчастіше страждають від сексуального насилля діти з неповноцінних сімей та сироти. Батьки не приділяють достатньо часу дітям, не знають про їхні проблеми та зацікавлення. Найчастіше причинами насилля над дітьми є алкогольна залежність, наркотики та низький рівень життя», - розповіли представники організації юристів.

З метою привернути увагу до проблеми насильства організація «ELSA» проводить в Україні різні заходи. Зокрема у Львові 11 жовтня на юридичному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка пройде кінопоказ документальних фільмів про насильство в сім'ї, також концертна програма відбудеться у жовтні, круглі столи за участю експертів з прав дитини.

Представники організації створили дослідницьку групу юристів, котра займається вивченням українського законодавства, а саме, питанням захисту прав дітей. Свої поправки та пропозиції вони намагатимуться спрямувати до українського уряду.

«Метою проекту є спроба привернути увагу суспільства до проблеми насилля над дітьми. Проблема є, але про неї не говорять, немає спеціалістів, психологів, які б займалися цією справою», - додала юрист з організації «ELSA».

На жаль, увагу львівських журналістів тема про насилля над дітьми не привернула. Сьогоднішню прес-конференцію преса проігнорувала.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.