Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Четвер, 27 вересня 2012, 14:05

Ірина Фаріон була членом КПРС – ЗМІ

Кандидат в народні депутати, депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Ірина Фаріон під час навчання у ЛНУ ім. Івана Франка була членом КПРС. Про це в інтерв’ю  заявив колишній викладач університету Генадій Атаманчук.

 «Фаріон тоді була членом партбюро філологічного факультету. Членами партбюро були також декілька чоловіків-викладачів, а також Ірина», - стверджує він.

"В університет вона прийшла вже членом партії. Була в своєму селі секретарем комсомольської організації. Там і поступила в члени КПРС. Я познайомився з нею в 1983 році, вона була на третьому курсі. Навряд чи в ній було щось примітне. Ну, була старостою, членом партії. Стукала в силу партійної дисципліни. Однак це в ті часи для члена партії було нормою" – продовжує Атаманчук.

Натомість, за інформацією Варіантів, яку ми отримали від однокурсників Ірини Фаріон, остання була старостою курсу. А от вже після навчання, коли поступила в аспірантуру філологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, вона була прийнята в кандидати у члени КПРС. Однак членом партії так і не стала, адже КПРС на той момент була ліквідована.

Варіанти з метою розшуку доказів звернулися до державних архівів Росії і України, в яких повинні зберігатися документи колишніх членів КПРС.  

Нагадаємо, Ірина Фаріон закінчила навчання в університеті у 1987 г. КПРС перестала існувати в 1991 році. Кандидатський стаж для майбутнього члена КПРС тривав від двох до трьох років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.