Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

П'ятниця, 28 вересня 2012, 10:26

Регіонали звинуватили лідера львівської «Батьківщини» Ілика в тому, що він не знає Гімну України

Львівська обласна організація Партії регіонів звинувачує голову обласної організації ВО «Батьківщина», кандидата в народні депутати у 121 в.о. Романа Ілика в тому, що він не знає Гімну України.

Про це повідомлено на сайті ЛОО «Партії регіонів».

«Під час теперішньої перевиборчої кампанії мешканці Львівської  області отримали від єдиного кандидата в народні депутати, висунутого об’єднаною опозицією «Батьківщина» та ВО «Свобода», голови Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Романа Ілика звернення з нагоди Дня незалежності України, яке вражає своєю безграмотністю… Звернення до краян, у якому мало б бути продумане і виважене кожне слово, рясніє грубими помилками, недостойними навіть школяра. Наведемо для прикладу лише перші рядки сумнозвісної вітальної листівки: «Щороку всі святкові заходи ми розпочинаємо з виконання Державного гімну (має бути з великої літери), що є символом Незалежної (пишеться з маленької літери) України. «Ще не вмерла Україна, – такими є його перші слова….», –  йдеться у повідомленні.  

"Та хіба такими є його перші слова, пане Романе?!" , – обурюються регіонали.

«Згідно зі ст.1 Закону України від 6 березня 2003 року «Про Державний Гімн України» Державним Гімном України є національний гімн на музику М.Вербицького із словами першого куплету та приспіву твору П.Чубинського в такій редакції:

 «Ще не вмерла України і слава, і воля,

  Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля.

  Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці.

  Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.

  Приспів:

  Душу й тіло ми положим за нашу свободу,

  І покажем, що ми, браття, козацького роду», – повчають регіонали кандидата-опозиціонера.

«То ж якщо Роман Ілик навіть не знає перших рядків офіційного тексту Державного Гімну України,  як він збирався виконувати його, як це заведено, у стінах Верховної Ради України?», – дивуються регіонали.

«Мабуть, таки доведеться шановним панам-кандидатам від так званої об’єднаної опозиції на Львівщині ще декілька депутатських каденцій у парламенті посидіти вдома за книжками з рідної мови та законами України. Можливо б, знана викладачка та люта захисниця української мови пані Фаріон організувала при Львівській обласній раді якісь «вечірні курси» з вивчення рідної мови або ж індивідуально надавала б репетиторські послуги своїм товаришам по опозиційному табору?», – радять вони опозиціонерам.

На підставі лінгвістичного аналізу у ЛОО Партії регіонів роблять далекоглядні висновки:

«На Львівщині «передвиборча лихоманка» повністю охопила представників так званої об’єднаної опозиції, які кандидують до Верховної Ради України, змусивши деяких з них забути не те, що рідну мову, а навіть слова Державного Гімну України», - стверджується у повідомленні.

«Виголошуючи щодня з екранів телевізорів і з радіоприймачів промови про можливу втрату державності нашою країною, друкуючи десятки статей у місцевій пресі, запитуючи: «Як вберегти рідну мову та врятувати суверенітет України?», збираючи «мовні» фан-зони у містах Львівської області та «народне» віче в центрі Львова, ці «псевдодемократи» так захопились «боротьбою» за нашу солов’їну мову, що не спромоглися надрукувати маленьку агітаційну листівку без десятка помилок», – підсумовують вони.  na ilyk

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.