Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

uefaeuro2012.lviv.ua

П'ятниця, 28 вересня 2012, 11:36

У Львові закрили Польське Радіо

25 вересня у Львові українські муніципальні служби запломбували вхід в приміщення, де знаходиться радіостудія "Польськогого радіо".

Про це повідомила редактор Польського радіо у Львові Марія Риж.

Фінансові проблеми, пов'язані із затримкою дотацій з Міністерства закордонних справ, загрожує подальшій діяльності польських установ у Львові. В драматичній ситуації зараз знаходяться Товариство польського радіо (PTR), квартальник "Львівські зустрічі", а також Львівське товариство шанувальників мистецтва.

«Причиною такої драматичної ситуації є несплачені рахунки за оренду, воду, електрику і газ. Лише тоді, коли рахунки прийшли, виявилося, що ми заборгували тисячі гривень і це було для нас великою несподіванкою», – повідомила Марія Риж.

Власником офісу є фонд "Допомога полякам на Сході", який згідно з умовою погоджувалася покрити всі витрати, пов'язані з утриманням приміщення. Організації підписали угоду в 2001 році, і вона залишається в силі до 2017 року.

«Фонд не повідомив завчасу про існуючі проблеми. Тільки після спроби з'ясувати ситуацію, виявилося, що причина одна - скорочення коштів для фонду. Якщо нам відріжуть газ, електрику, воду і телефон, то це може призвести до знищення майна. Наприклад, тріщини труби або вологість стін. В ремонт вкладено багато грошей, ми працюємо на професійному обладнанні, яке не може бути пошкоджене», - пояснила редактор.

Також Марія Риж додала, що радіо Львів неможливо перенести в інше місце, бо саме офіс, в якому воно зараз, спеціально облаштований.

Редакція звернулася з листом, в якому представлена ситуація радіо та інших установ, які знаходяться в даному приміщенні, до Міністерства Закордонних Справ, генерального консула Республіки Польща у Львові та до фонду «Допомога полякам на Сході.

Член партії «Закон та справедливість» Ян Дзедзічак вважає: «Ця драма є результатом змін у фінансуванні поляків на Сході. Зміни запроваджені нинішньою владою Польщі. Ми застерігали від цього багато разів. Існуюче фінансування, як це було ще до війни, є ефективним і дієвим. На жаль, багато польських редакцій газет, медіа-центри, на Сході банкрутують і змушені закриватися».

Ян Дзедзічак також зазначив: «Навіть якщо гроші знайдуться на пару місяців, то це все одно не дозволить відновити діяльність радіо».

Джерело: Nasz Dziennik

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.