Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

volynpost.com

Понеділок, 1 жовтня 2012, 10:02

Теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області не дотримуються законів про охорону праці

Прокуратура Львівської області виявила порушення законодавства Теруправлінням Держгірпромнагляду під час накладання штрафів за недотримання законодавства про охорону праці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

 

«До прикладу, постановою головного газотехнічного інспектора накладений штраф на головного доінженера ЛКП «Дністер» за невиконання припису. Водночас, інспекторне врахував, що такий припис внесений керівнику підприємства, яким останній забов’язаний отримати дозвіл на початок виконання будівельних робіт підвищеної небезпеки та ін. Це призвело до уникнення керівником підприємства передбаченої законом відповідальності», – зазначено у повідомленні.

Посадовці інспекції також під час розгляду справ за порушення законодавства про охорону праці до адміністративної відповідальності притягають осіб не наділених відповідними повноваженнями.

«Зокрема, інспектор виніс постанову про притягнення до адміністративної відповідальності інженера з охорони праці коледжу національного аграрного університету. Підставою стало здійснення експлуатації газового котла, який не обладнаний автоматикою і пристроями захисту.     Водночас посадовець не врахував, що виявлені порушення можуть бути усунені лише за наявності відповідних коштів», – сказано у повідомленні.

Відповідно до того, що інженер з техніки безпеки не є розпорядником коштів на підприємстві, він не може нести відповідальність за порушення, усунення якого тягне за собою відповідні фінансові затрати.

Окрім того, посадовці управління застосовують штрафи у меншому розмірі, ніж це передбачене санкцією статті Кодексу України про адміністративні правопорушення. Виявлено факти не правильної кваліфікації вчинення правопорушення відповідно до вимог КУпАП, та не вручення особі примірника протоколу про адміністративне правопорушення тощо.

Прокуратура Львівської області внесла начальнику Територіального управління Держгірпромнагляду Львівської області подання з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути винних осіб до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.