Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Понеділок, 1 жовтня 2012, 12:29

Археологи віднайшли у Львові фундамент Великої синагоги

Минулого тижня у центрі Львова, на пл. Арсенальній розпочалися археологічні розкопки. Спеціалістам вдалося віднайти фрагменти фундаменту Великої синагоги, яке не співпадає з теперішнім позначенням на поверхні.

 

Остап Лазурко, науковий співробітник Рятівної археологічної служби Інституту археології НАН України, розповів журналістам, що подалі будуть відзнаковані ті фундаменти, які виявили у ході розкопок. Лазурко також додав, що похибка у міркування досить значна, близько половини метра.

Окрім фрагментів фундаменту археологи також знайшли фрагменти підлоги синагоги, обгорілі балки, а також монети 18-19 ст. та кераміку.

Юрій Лукомський, архітектор, зізнався під час прес-конференції, що команда дослідників планує знайти також фрагменти синагоги 14-17 ст, а не тільки 19 ст.

Археологічні розкопки будуть тривати до кінця жовтня. Далі дана територія буде облаштована за проектом німецького архітектора Франца Решке. Площа Великої синагоги буде площею-пам'ятником, а ділянка, що поруч, так звана територія Бейт Гамідраду залишиться як зелена зона.

Правда, віднайдені архітектурні фрагменти будуть тільки промарковані, консервувати їх не будуть, оскільки на це бракує коштей та часу, повідомила Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.