Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Понеділок, 1 жовтня 2012, 14:28

Україна контратакує заклик Тимошенко до перевороту – Die Welt

Юлія Тимошеко кинула виклик «кримінальній владі» через відеозвернення. Українські владоможці сприйняли напад настільки серйозно, що зробили зустрічний вистріл за допомогою власного відео.

Про це йдеться у статті «Україна контратакує заклик Тимошенко до перевороту» німецького видання Die Welt.

Стаття присвячена нещодавно оприлюдненому відео, на якому Юлія Тимошенко у в’язниці закликає «за допомогою парламентських виборів 28 жовтня вислати до пустелі владоможців».

На думку автора статті Герхарда Гнаука, про те, що це відео не зроблене професійно свідчать факти, за яких умов воно знімалось: Тимошенко сидить на коридорі і розмовляє, як звично для неї, дуже емоційно, а чоловіча рука постійно намагається прикрити поле огляду камери.

«Цього разу калібр послання був настільки великим, що владоможці вистрілили у відповідь. Державна пенітенціарна служба України, зі свого боку, виставила відео на власній сторінці в інтернеті. На ньому можна побачити Тимошеко, яка на своїх ходулях стоїть перед дверима і вимагає, аби до неї на коротке побачення впустили заявлених відвідувачів. Ув’язнена трясе дверною ручкою, гримає кулаками а потім – високим каблуком свого взуття об двері», – пише автор статті.

У статті, серед іншого, згадується про те, як із Тимошенко не вдалося побачитись шведському міністру закордонних справ Карлу Більдту. При цьому наводиться цинічний, на думку Герхарда Гнаука, коментар українського міністра закордонних справа Костянтина Грищенка: «Якщо Карл Більдт хоче оглянути красиве місто Харків – будь ласка, але не в’язницю».

Автор статті проводить загальний аналіз політичної ситуації в Україні – вдалу спробу об’єднання опозиційних сил в Україні, окремий шлях УДАРу Віталія Кличка, неоднозначну ситуацію із проходженням до парламенту «Свободи» та «України – Вперед!».

«Наймогутнішою силою у парламенті, звісно ж, може стати правляча Партія регіонів. Опозиція побоюється, що, здобувши дві третіх більшості в парламенті, ПР зможе змінити Конституцію. Більш ніж 5000 іноземних спостерігачів, більше, ніж будь-коли, будуть спостерігати за виборами цього разу», – резюмує журналіст.

Нагадаємо, нещодавно в інтернеті з'явилось відео, на якому Юлія Тимошенко у в'язниці закликає на виборах покінчити з мафією, яка «править в Україні та ігнорує права людей». Згодом на сайті Державної пенітенціарної служби України з'явився запис із Тимошенко, яка вимагає зустрічі із своїми соратниками. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.