Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Військові

viche.lutsk.ua

Понеділок, 1 жовтня 2012, 14:48

В Україні стартувала осіння призовна кампанія

Сьогодні, 1 жовтня, стартувала осіння призовна кампанія, у ході якої призову підлягають 18 900 осіб.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Цьогорічної осені на строкову військову службу підлягають призову 18 тисяч 900 осіб. Із них до лав Збройних Сил України – 12 500 осіб, Внутрішніх військ МВС України – 5 400 осіб, Державної  спеціальної служби транспорту – 1 тис. осіб», – зазначено у повідомленні.

Призовна кампанія «Осінь-2012» проводиться відповідно до Указу Президента України від 31 жовтня 2011 року №1009 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2012 році» та Постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2012 року № 777 «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні-листопаді 2012 року».

Порівняно із весняним призовом, упродовж жовтня-листопада до лав Збройних Сил України підлягають призову на 2 500 осіб менше.

«Скорочення обсягів призову пов’язане із плановим скороченням обсягів призову в ході реформування Збройних Сил України, стабілізацією показників укомплектованості військовослужбовцями за контрактом та посиленням складової резервістів у перспективній структурі Збройних Сил, – пояснено у повідомленні.

Загалом проведення призовної кампанії «Осінь – 2012» забезпечуватимуть 24 обласні, Київська міська та Кримська Республіканська призовні комісії, робота яких триватиме до 30 листопада.

Важливим аспектом нинішньої призовної кампанії є те, що формування команд молодого поповнення на збірних пунктах, їх відправку до військових частин сплановано провести у два етапи: з 5 по 12 жовтня та з 1 по 23 листопада.

Усі терміни відправок сплановані таким чином, щоб дати призовникам можливість проголосувати на виборах народних депутатів України 28 жовтня безпосередньо у військових частинах або за місцем реєстрації.

Обсяг видатків для проведення осіннього призову громадян України на строкову військову службу складає 1,7 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.