Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

svoyurist.com

Середа, 3 жовтня 2012, 10:29

Проект демографічної моделі Львівщини до 2030 року презентували у Львові

У понеділок, 1 жовтня, проект демографічної моделі для Львівської області до 2030 року презентували у Львівській облдержадміністрації.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Роботи над ним проводилися у межах Проекту міжнародної технічної допомоги «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» (Проект РЕОП).

Директор РЕОП Пол Дарбі під час презентації прокту відзначив, що ця модель дозволить Львівщині збільшити свій потенціал і приведе до більш динамічного соціально-економічного розвитку, за використання демографічного, економічного та бюджетного прогнозування.

«Виявлені за допомогою демографічної моделі, розробленої в рамках Проекту РЕОП, проблеми демографічної ситуації в області дали змогу детально передбачити прогнозовану кількість населення до 2030 року з розбивкою за віком і статтю на кожен прогнозний рік. Ця модель може стати базою для щорічного та середньострокового прогнозування соціально-економічної ситуації в області», – зазначено у повідомленні.

За результатами обговорення вирішено опрацювати ряд показників, що стосуються, зокрема, міського і сільського населення та опрацювати різні варіанти сценаріїв прогнозу. Пол Дарбі наголосив, що наступним етапом роботи Проекту РЕОП буде опрацювання рекомендацій щодо вдосконалення стратегічних планів на основі демографічного аналізу.

«Результатом проведення такого заходу стало посилення спроможності посадових осіб облдержадміністрації та облради до проведення економічно обґрунтованого аналізу та використання його результатів для узгоджених планів соціально-економічного розвитку», – йдеться у повідомленні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.