Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ogo.ua

Середа, 3 жовтня 2012, 11:52

Україна всіма силами проти гомосексуалістів – німецькі ЗМІ

Німецькомовні видання не оминули увагою законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму, ухваленого вчора у першому читанні українськими парламентаріями.

Про це вчора, 2 жовтня написали такі німецькомовні ЗМІ, як Der Spiegel та Schweizer Fernsehen.

«Критика борців за права людини виявилась марною. Парламент України, як і в Росії, ініціював закон про заборону пропаганди гомосексуалізму. За його порушення можна буде отримати до п’яти років в’язниці. Президент Янукович залишив без відповіді питання, чи він підпише подання», – пише Der Spiegel.

У повідомленні зазначається, що борці за права людини вважають закон несумісним з європейським правом.

Про намагання рівнятись на Росію згадується і на сайті Schweizer Fernsehen: «Попри масові протести захисників прав громадян Україна ініціювала закон проти заборони пропаганди гомосексуалізму. Він орієнтований на російський приклад».

Видання пише, що попри те, що з 1993 гомосексуалізм не вважається в Росії кримінальним злочином, в суспільстві він досі є повсюдно табуйованим: «Той, хто в Росії є гомосексуалістом, живе в постійному страсі соціальної ізоляції та насильства. Ні для кого не секрет, що багато зірок шоу-бізнесу та політики укладають фіктивні шлюби, аби приховати своє сексуальне життя».

Нагадаємо, вчора парламент України у першому читанні затвердив законопроект, згідно з яким забороняється пропаганда гомосексуалізму в Україні.

Законопроектом також пропонується ввести кримінальну відповідальність за ввезення, виробництво та поширення творів із пропагандою гомосексуалізму поряд із творами, що пропагують насильство, жорстокість, расову, національну та релігійну нетерпимість і дискримінацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.