Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

socionikaclub.com

Середа, 3 жовтня 2012, 13:53

До 2020 року в Україні заборонять використання фосфатів в мийних засобах

Проектом Закону України «Про державне регулювання синтетичних миючих засобів та товарів побутової хімії» передбачається заборонити до 2020 року виробництво та реалізацію на українському ринку мийних засобів, до складу яких входять фосфати.

Про це сьогодні, 3 жовтня, на прес-конференції повідомила начальник відділу з підтвердження і оцінки відповідності ДП «Львівстандартметрологія» Леся Набокова.

«Цей проект передбачає до 1 січня 2013 року зменшити вміст фосфатів в миючих засобах до 17 %, до 2015 року – до 10 %, до 2018 року – до 5 %, а до 2020 року – взагалі заборонити використання та реалізацію фосфатів в мийних засобах», – додала Леся Набокова.

Фосфати (компоненти, призначені для пом'якшення води), та поверхнево-активні речовини – найбільш небезпечні складники мийних засобів, які негативно впливають на здоров'я країнців.

Лабораторія ДП «Львівстандартометрологія» проводить випробування мийних засобів та визначення мийної і чистильної здатності засобів. Генеральний директор ДП «Львівстандартометрологія» Косінський Олег Васильович запевнив: «Жоден мийний засіб, який не відповідає нормам, не може потрапити на ринок».

Окрім фосфатів та поверхнево-активних речовин, важливим елементом є маркування мийних засобів. Засоби повинні містити найменування та інформацію про призначення засобу, торговельну марку та телефони виробника, інформацію про склад засобу, умови використання, строку придатності та нормативні документи.

«Коли ми на прилавках бачимо продукцію без інформації, значить це є фальсифікована продукція. Якщо виробник не рекламує свій торгівельний знак, то це ставить під сумнів безпечність його засобу», – розповіла Леся Набокова.

Також Леся Набокова наголосила, що треба звертати увагу на львівського виробника, бо мийні засоби львівських фірм є дуже безпечними. В їхньому складі є гірчиця та хвощ, і деякі взагалі без поверхнево-активних речовин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.