Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Четвер, 4 жовтня 2012, 09:32

Церква звинуватила Дубневича у спекуляціях на її авторитеті

Секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви Владика Богдан (Дзюрах) заявив про те, що кандидат в народні депутати у 118  Пустомитівському в.о. Богдан Дубневич використовує її авторитет у своїх політичних цілях.

 

Владика Богдан розповів, що днями «певний кандидат у депутати розповсюджував листівки з повідомленнями, що з його ініціативи організовується "екуменічна проща" до одного з найбільших паломницьких центрів у Галичині та подавав назви храмів, до яких слід звертатися у справі запису на цю прощу».

"Після перевірки виявилося, що священики вказаного храму нічого не знають про цю "побожну ініціативу" кандидата і самі були здивовані, прочитавши назву свого храму у листівці. Отці запевнили нас, що не збираються таким чином вести своїх парафіян на цю прощу", – розповів секретар Синоду.

Він наголосив, що використання морального авторитету Церкви для власних політичних цілей є "негідним та не прикрашає жодного кандидата в депутати", бо виявляє глибоке нерозуміння з його боку специфічної ролі Церкви у суспільстві.

"У діях деяких політичних сил і окремих політиків можна прочитати месидж, що все у світі можна продати чи купити. Але, якщо нині кандидат у депутати купує голоси виборців, то де гарантія, що завтра він не продасть і свій власний голос та не змінить власну політичну позицію?", – риторично запитує Секретар Синоду УГКЦ.

Він висловив переконання в тому, що якщо б кандидати мали що сказати людям, вони б не вдавалися до таких нечесних прийомів як використання адмінресурсу чи надужиття авторитету Церкви. Вони б просто приходили до людей, спілкувалися з ними щиро і відкрито.

"Можливо, це – ідеал, але не недосяжний. А поки що наші теперішні претенденти на депутатський мандат переважно ховаються за фотографіями на біг-бордах та за не завжди чесними методами своїх політтехнологів. І це не може не засмучувати...Хочеться вірити, що наш народ все-таки проявить свою мудрість і не продасть власну свободу і власну гідність за кількасот гривень", - підсумував він.

Джерело: Gazeta.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.