Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

p-p.com.ua

Четвер, 4 жовтня 2012, 10:26

Польща пропонує ввести загальний контроль на польсько-українському кордоні

Польща виступила ініціатором щодо змін до законодавства Європейського Союзу для введення загального митного контролю польсько-українського кордону.

Про це вочра, 3 жовтня, повідомив посол України в Польщі Маркіян Мальський в ефірі «5 телеканалу».

Маркіян Мальський розповів, що спільний контроль на кордоні ефективно працював під час Євро-2012. Після завершення чемпіонату польська сторона склала позитивний звіт про функціонування загального митного контролю на кордоні. Звіт направили в Єврокомісію для того, щоб внести зміни в Шенгенський кодекс і закріпити цю спрощену схему переходу українсько-польського кордону.

Мальський зазначив, що найбільшу кількість довгострокових віз українці одержують у Польщу. Також Польща старається не створювати зайвих черг через короткострокові візи.

Раніше Державна прикордонна служба підкреслювала необхідність внесення змін у законодавство Євросоюзу для ведення з митною службою Польщі загального контролю українсько-польського кордону.

Державна прикордонна служба організувала спільний з польськими колегами прикордонний контроль на українсько-польському кордоні на час Євро-2012 з футболу.

Джерело: un.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.