Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

helsinki.org.ua

Четвер, 4 жовтня 2012, 16:53

24 посадовці у Львівській області притягнуті до дисциплінарної відповідальності за порушення у сфері захисту прав дітей

24 посадовці Львівщини притягнуті до дисциплінарної відповідальності, а проти 27 порушено питання про відповідальність через порушення у сферу захисту прав дітей.

Про це сьогодні, 4 жовтня, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Представників органів внутрішніх справ, зокрема, каратимуть за те, що не анульовували ліцензії в осіб, що продають алкоголь неповнолітнім.

Порушення виявили і в роботі працівників Львівського обласного наркодиспансеру – там без погоджень батьків та проведення медичного огляду було поставлено на диспансерний облік для профілактики вживання алкоголю та наркотичних речовин 11 дітей. Також, як йдеться в повідомленні прокуратури, медичний заклад не забезпечив взаємодії з органами внутрішніх справ, що призвело до виникнення суттєвих розбіжностей в обліку дітей, які зловживають алколем та наркотками, а отже, до неотримаття дітьми своєчасної медичної допомоги.

Є претензії в прокуратури і до служб у справах дітей – згідно з повідомленням, вони не вживають достатньо заходів, аби займатись соціальним захистом неповнолітніх, що опинились у складних життєвих обставинах, зокрема, мешкають з батьками-п’яницями.

На усунення таких порушень було внесено 50 документів прокурорського реагування керівникам органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та органів міліції. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.