Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

цукор

agropolit.com

Вівторок, 4 вересня 2018, 14:30

В Україні прийняли закон про дерегуляцію цукрової галузі

цукор

Сьогодні Верховна Рада зняла державне регулювання з виробництва й реалізації цукру.  

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Сьогодні Верховна Рада України прийняла законопроект "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру". За це рішення проголосували 263 народні депутати.

"У зв’язку зі змінами, які відбулися на внутрішньому і світовому ринках цукру, необхідність у адміністративному регулюванні, запровадженому Законом України, втратила актуальність", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Зокрема, прийнятим Законом України визначається:

- визнати таким, що втратив чинність, Закон України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру";

- у частині першій статті 5 Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції» виключити слова «крім обов'язкових мінімальних цін на реалізацію (продаж) цукрових буряків для виробництва цукру квоти "А" та квоти "В" і цукру квоти "А", які визначаються відповідно до Закону України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру";

- у розділі XVI Митного тарифу України, встановленого Законом України "Про Митний тариф України", запровадити нульове ввізне мито на обладнання для цукрового виробництва за кодом УКТ ЗЕД 8438 30 00 00.

Зазначимо, що реалізація Закону України "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру" не потребує додаткового виділення коштів з Державного бюджету України.

Нагадаємо, у серпні цукор на Львівщині подорожчав на 6,9%.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.