Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

Вівторок, 9 жовтня 2012, 11:56

Автомобіль зі стародавніми речами затримали на українсько-польському кордоні

Уночі, 9 жовтня, працівники Львівської митниці затримали громадянина України, який автомобілем віз із Польщі стародавніми речами, що можуть становити культурну цінність, на пункті пропуску «Шегині».

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської митниці.

«Для перетину кордону він обрав смугу руху «зелений коридор», що мало б означати, що не переміщує нічого, обов’язкового для декларування. Однак на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків транспортний засіб був виведений з обраної смуги руху. Під час огляду транспортного засобу спільна оглядова група виявила речі, які мали б підлягати письмовому декларуванню», – зазначено у повідомленні.

Правоохоронці знайшли у багажнику авто швейну машинку «Singer», світильник та картону коробку із фотоальбомом, 140 платівками різних виконавців та різних років видання, а також Біблією, загорнутою в картон, зі шкіряною палітуркою коричневого кольору, кути оббиті металом жовтого кольору, з металевими застібками. Текст Біблії надруковано друкарським (механічним) способом, рік видання не зазначений, але орієнтовно кінець ХІХ – початок ХХ століття.

Всі ці речі вилучені та скеровані на експертизу, яка визначить їхню історичну та культурну цінність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.