Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

gart.org.ua

Вівторок, 9 жовтня 2012, 12:05

КВУ заявляє про ускладнення процесу уточнення списку виборців на парламентських виборах

Голова Львівської обласної громадської організації Комітету виборців України (КВУ) Оксана Дащаківська повідомила про нововведення у виборчому процесі, які практично ускладнюють процес уточнення списку виборців на парламентських виборах.

Голова ЛОГо КВУ повідомила, що попередні списки виборців, які зараз є на виборчих дільницях, надані для ознайомлення, але голосувати виборці будуть за уточненими списками, які будуть надані органами Держреєстру не пізніше, як за два дні до голосування. Уточнені списки не виносяться на ознайомлення.

Дащаківська також наголосила: у неділю, 28 жовтня, в день голосування внести зміни до списку виборців майже неможливо, так як суди працювати не будуть. 

На цих виборах змінилися також терміни подання заяв для голосування вдома, отож, необізнані виборці можуть не встигнути потрапити в списки, – звернула увагу Дащаківська. 

Голова ЛОГО КВУ повідомила, що також вперше на цих виборах дільничі комісії отримали запрошення для виборців на вибори одразу ж з вдрукованими іменами та прізвищами останніх. Членам ДВК не потрібно їх заповнювати.

Інформація про виборців, вказана в запрошеннях, є ідентичною до інформації, вміщеній у списку виборців.

«Тому, якщо в запрошенні помилка, в списку виборців стовідсотково також. Якщо виборець не отримав запрошення, значить його немає в списку», – пояснила Оксана Дащаківська.

Запрошення на вибори громадяни повинні отримати до 13 жовтня.

Нагадаємо, 8 жовтня виборці отримали можливість ознайомитися зі списками виборців.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.